Publisert 4. februar 2000

StatoilHydros leting på Grosso-prospektet i Nordsjøen har ikke båret de fruktene operatøren håpte på. Brønnen støtte ikke på bevegelige hydrokarboner.,

RETT VEST AV FLORø: Grosso ligger rett utenfor
kysten av Sogn og Fjordane.
(Faksimile fra leteuken )

Prospektet ble boret av den halvt nedsenkbare «Ocean Vanguard» gjennom brønnen 35/6-2S, og ligger i lisens 376, rett nord for Gjøa som er vedtatt utbygget. Prospektet var et såkalt high risk / high reward-prospekt, og det ble funnet bergarter med gode reservoaregenskaper, men uten bevegelige hydrokarboner, melder lisenspartner Faroe Petroleum.

Brønnen ble spuddet 13. februar etter at den første letebrønnen i lisensen, 35/6-1 S, traff på en vannlomme kort tid etter at den første brønnen ble påbegynt.

– Selv om resultatene fra Grosso-letingen var skuffende, var det en veldig spennende mulighet der, og lisensen har flere andre lovende prospekter som vi gjennom vår andel på 10 prosent håper å nyte godt av, sier Graham Stewart, administrerende direktør i Faroe Petroleum, i en pressemelding.

– Vi er fortsatt fullt ut dedikert til vårt boreprogram i Norge, vest for Shetland og Færeøyene, og vi tror at vi har mange leteprospekter av høy kvalitet med betydelige ressurs- og verdipotensial i vår portefølje, fortsetter Stewart.

Faroe Petroleum har en andel på 10 prosent i lisensen, noe også E.ON Ruhrgas har. GdF Suez har en andel på 20 prosent, mens StatoilHydro er operatør med en andel på 60 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger