Publisert 4. februar 2000

Badger Explorers konsept for riggløsing boring er godkjent av ExxonMobil, Statoil og Shell. Se video av hvordan konseptet fungerer.

På grunn av en teknisk feil må man navigere bort fra denne siden for å stanse filmen.
UTEN RIGG: Badger Explorer vil bore letebrønner
uten rigg. (Ill.: BADGER)

De tre selskapene sitter i en styringskomité for Badger Explorer, ledet av ExxonMobil. Godkjennelse av denne testen betyr også at prototypeprosjektet har nådd Milepel 2, og dette utløser sponsormidler på 4,05 millioner kroner til prosjektet.

Milepælen består i en fullskala verifikasjon av konseptet. Verktøyet har på egen hånd boret i en sandsteinsformasjon, transportert og separert boremasse, og komprimert dette til en fast plug bak verktøyet, under grunnvannsspeilet.

– Gjennomføring og Styringskomiteens godkjenning av denne konseptverifikasjonen er uten tvil den viktigste milepel hittil i selskapets utviklingsprogram. Nå som konseptet er fullskalademonstrert, fortsetter det omfattende arbeidet ved å utvikle versjoner som skal kunne operere i ulike geologiske formasjoner og under ulike trykk og temperaturforhold, sier administrerende direktør Kjell Erik Drevdal i en børsmelding.

Nå er planen å gjøre ytterligere to tester i løpet av første halvår 2011. Den ene skal gjøres i Brumunddal, mens den andre skal finne sted i en annen geologisk formasjon eller bergart.

– Selskapet er stolt over å ha fått godkjenning for det omfattende test- og utviklingsarbeidet som er gjennomført til nå. De oppgaver og det arbeid som ligger foran oss er utfordrende og er på ingen måte trivielle, men med godkjenning av den viktigste milepelen i prototypeprosjektet så langt jobber vi med entusiasme og optimisme i det videre utviklingsarbeidet, legger Drevdal til.

Siste fra forsiden

Bruker tre rigger til å bore 69 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger