Publisert 4. februar 2000

Statoil har valgt utbyggingskonsept for sitt britiske tungoljefelt Mariner. Selskapet går for en stålunderstellsplattform med fasiliteter for produksjon, boring og boligkvarter og en flytende lagerenhet.

Illustrasjon: Statoil

– Etter en periode med uvisshet er jeg stolt over å kunne si at de to viktige utbyggingsprosjektene Mariner og Bressay er tilbake på sporet. Det at vi kan gjenoppta utviklingen av disse prosjektene er viktig for Statoil og våre partnere, i tillegg til Storbritannia og Aberdeen-regionen, sier Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt, Peter Mellbye, i en pressemelding.

Mellby presenterte prosjektene på en pressekonferanse under SPE Offshore Europe i Aberdeen.

Oppstart sent 2016
Statoil venter å kunne fatte en endelig investeringsbeslutning sent i 2012, og at produksjonen kan startes opp sent i 2016. Framdriften i tungoljeprosjektet Mariner følger også utbyggingsplanen og ligger ett år bak Mariner for å sikre erfaringsoverføring og synergieffekter.

På grunn av den lave gjennomstrømmingsmengden og tidlig vanninntrengning i tungoljefeltene er det behov for mange brønner, kunstig løfting og en prosess som er utviklet for å håndtere store væskemengder og olje-/vannemulsjoner.

Skal bore 145 reservoarmål
– Det er planlagt å bore i alt 145 reservoarmål for produksjon eller injeksjon på Mariner-feltet. Istedenfor mange brønnslisser på plattformene vil utfordringene bli løst ved bruk av flergrensteknologi, sidesteg og gjenbruk av slisser, skriver Statoil i meldingen.

Til sammen innebærer Mariner og Bressay investeringer på rundt seks milliarder britiske pund. Statoil anslår at prosjektene vil bety fast arbeid for minst 700 personer, hovedsakelig lokalt ansatte, som vil bli direkte involvert i driften av feltene, og etablering av et nytt driftssenter i Aberdeen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger