Slikkepott-suksess for Narvik-firma

Publisert 11. oktober 2013

2K Tools fått innpass hos verdens største oljeselskap Saudi Aramco.,Drillpipe Wiperen (”slikkepotten”) tørker/skraper av borestrengen mens den er på vei opp fra reservoaret. Dermed forblir boreslammet nede i brønnen i stedet for å bli sendt til spesialbehandling og rensing på land.

Nå har 2K Tools fått første oppdrag for Saudi Aramco på verdens største oljefelt; Ghawar, skriver Dagens Næringsliv . Onshore-feltet ble oppdaget i 1948 og fortsatt produserer det fem millioner fat olje per dag.

Gründerne, Ketil Botnmark og Kjell Mikalsen, fikk ideen mens de jobbet på rigg og ble lei av å spyle boredekket. Nå håper det lille Narvik-selskapet kontrakten skal bli det definitive gjennombruddet for oppfinnelsen.

– Det er jo egentlig en sær greie vi driver med. Enkelt sagt er det en slikkepott. I første omgang er det snakk om fem operasjoner, men jeg regner med at det vil utvides. Vi er på god vei til å skyte gullfuglen, så lenge teknologien holder, og det har all testing vist at den gjør, sier styreleder Kjell Markman til DN.

2K Tools ble nominert som innovatorbedrift under oljemessen ONS i 2012 og har fått designpris av Norsk Designråd for innretningen. Største eiere er Norinnova Forvaltning, Såkorn Fondene og Narvik Kapital.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger