Slow motion for Brynhild

Publisert 10. juni 2014

Innkjøringsproblemer knyttet til FPSO på Pierce-feltet fører til at produksjonsstart nå er ventet sent i tredje kvartal 2014., Brynhild er en subsea tie-back til Pierce -feltet, som opereres av Shell i britisk sektor. Produksjonsanlegget for Pierce og Brynhild er Haewene Brim FPSO, som eies og drives av Bluewater-eide Pierce Production Company Limited.

Brynhild blir operatør Lundins første egenopererte produksjonsfelt på den norske sokkelen, og skulle egentlig vært klar for produksjon i 2013, men vær og andre utfordringer sørget for forsinkelser. Selskapet anslo i januar produksjonsstart til andre kvartal i år. Nå utsettes produksjonsstart ytterligere, og er ikke ventet før sent i tredje kvartal 2014.

Ifølge Lundin går Brynhild-prosjektet fremover i et langsommere tempo enn forventet på grunn av innkjøringsproblemer knyttet til FPSO.

Et omfattende modifikasjonsprogram har blitt gjennomført på Haewene Brim FPSO av eieren Bluewater på vegne av Pierce-operatør Shell, for å forberede innføringen av hydrokarboner fra Brynhild-feltet, som skal blandes med det eksisterende Pierce-feltet.

Mens oppgraderinger av topside og subsea utstyr samt stigerørinstallasjoner har blitt gjennomført, har pågående aktiviteter for oppstart tatt lengre tid enn forventet før re-introduksjon av hydrokarboner i FPSO.

Som et resultat av revidert produksjonsstart for Brynhild, er Lundin Petroleums netto produksjon for 2014 nå forventet å være i mellom 25.000 og 30.000 fat oljeekvivalenter per dag.

– Vi er skuffet og frustrert over at Haewene Brim FPSO fortsatt ikke er klar til å ta imot Brynhild-produksjon. Likevel er vi fortsatt overbevist om produktiviteten i Brynhild-reservoaret og at prosjektforsinkelser ikke har hatt noen innvirkning på Brynhild-reservene, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum.

Lundin Norge AS er operatør for PL148 med en 90 prosent eierandel. Partneren er Talisman Energy Norge med en andel på 10 prosent.

Les også: Brynhild oppsummert på 4 minutter

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger