Publisert 4. februar 2000

Ability Drilling har terminert sin avtale med Porosity Ltd. i Jordan, og melder samtidig at selskapet vil etablere seg i Panama.

Abilitys rigg «Borerigg 1» har fullført testing av den første brønnen for Porosity, og vil nå tilbys andre kunder. Selskapet melder at de for tiden er i forhandlinger med potensielle kunder.

– Vi har lært mye gjennom driftsperioden for denne riggen, der vi hadde noen driftsutfordringer i de første månedene, sier administrerende direktør Hans Petter Eikeland i en pressemelding.

Samtidig melder selskapet at de har inngått et samarbeid med Mexico-registrerte MIPPSA de CV og Panama-registrerte Energy Services Corporation om et nytt selskap. Selskapet skal eie, leie ut og vedlikeholde tre 150 tonns rigger som skal kjøpes fra Ability Drilling. De to første riggene skal på tre års kontrakter med Pemex i Mexico.

– Denne JV-avtalen gjør det mulig for oss å løfte de tre første 150 tonns riggene våre ut av balansen vår. Dette vil redusere vårt finansieringsbehov og finanskostnader. Samtidig er riggene sikret beskjeftigelse gjennom JV-selskapet og vi vil få fordelen av umiddelbar kontantstrøm, sier Eikeland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger