Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har undertegnet en kontrakt med IBM for å implementere deres systemer for prosjektledelse knyttet til nedstengingsprosjekter.,

VAR NYLIG STENGT: Snorre A.
(Foto: RUNE JOHANSEN / STATOILHYDRO)

– Bruken av denne løsningen er forventet å føre til merkbare innsparinger gjennom en intelligent og mer effektiv prosess knyttet til prosjektledelse av såkalte turnaround-prosjekter, skriver IBM i en pressemelding.

En turnaround eller nedstenging av et oljefelt tar ifølge selskapet mellom 10.000 og 80.000 arbeidstimer, og fram til nå har avgjørelser knyttet til disse prosjektene blitt tatt utelukkende på informasjon knyttet til tidligere vedlikehold. Ved hjelp av det nye systemet, vil StatoilHydro kunne styre og planlegge stansen lang tid på forhånd, og forberedelsene til stansen begynner 14 måneder før vedlikeholdet skal utføres. Slik kan selskapet tidligere se hvilke problemer de kan komme til å støte på, mener IBM.

– StatoilHydro har kjørt suksessrike piloter av denne løsningen. Testene viser et stort innsparingspotensial gjennom å standardisere prosessen med planlegging av nedstengning. Vi ser fram til å se resultatene når vi begynner å implementere løsningen inn i vår turnaround-prosess, og vi forventer forbedringer på prosjekter som skal utføres allerede neste år, sier visepresident for StatoilHydros Turnaround Management & Planning-avdeling.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger