Smekkfullt på Riggkonferansen

Publisert 13. juni 2013

Riggkonferansen er i gang. 300 personer samles med dette i Stavanger for å få med seg hva som kommer til å skje på norsk sokkel de neste årene.,- Velkommen til Riggkonferansen. Det er helt fullt, sa initiativtakeren til Riggkonferansen, Erling Holmefjord i Petro Media News da konferansen åpnet på Clarion Hotel i Stavanger i dag..

– Bakgrunnen for konferansen er at vi i flere år har sett at riggaktiviteten på sokkelen fremover, er spennende. Vi har satt sammen et program, der Pareto starter med et generelt blikk på riggmarkedet. Lundin skal snakke om sin aktivitet, og et spennende leteprogram. Riggselskapene, Transocean, Songa, og Archer, for å nevne noen, skal fortelle om sin aktivitet, fortalte Holmefjord.

Et annet tema, som er sentralt i konferansen, er hvordan man skal få bemannet alle riggene som skal inn på sokkelen de kommende årene.

– Det skal mye folk til å bemanne riggene. Vi har bedt selskapene fortelle hvordan de skal løse utfordringene. Det skal Maersk gjøre, og det skal Senergy gjøre. Og i morgen kommer det også litt om teknologi, sa Holmefjord, som også pekte på at neste års konferanse vil bli mer teknologifokusert.

– Til slutt i morgen før lunsj og avslutning, får vi høre av både Westcon og Bergen Group, som skal fortelle hva slags arbeid som skal gjøres den tiden som kommer.

Petro.no kommer tilbake med mer stoff fra Riggkonferansen utover dagen.

300 mann.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger