Smørbukk-SURF til EMAS

Publisert 2. mai 2013
EMAS AMC er tildelt SURF EPCI-kontrakt for Smørbukk-feltet av Statoil.

, Smørbukk Sør Extension skal kobles opp mot produksjonsskipet Åsgard A. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil)

Kontrakten gjelder Smørbukk Sør Extension-feltet, og har en verdi på USD 75 millioner, tilsvarende 439 millioner kroner etter dagens kurs.

– Vi er svært glade for å være en del av Statoils utvikling av Smørbukk Extension-feltet i Norskehavet. Prosjektet krever kompleks engineeringsekspertise, og vi gleder oss til å levere i henhold til de høyeste standarder i et nytt oppdrag for en av våre nøkkelkunder
i regionen, sier Svein Haug, Regional Head i EMAS AMC, Europa og Afrika.

Smørbukk Sør Extension-feltet ble oppdaget i 1985, og feltet har i dag 16,5 millioner fat utvinnbare reserver. Smørbukk Sør Extension vil bli bygget ut med en ny subseastruktur, koblet sammen med eksisterende infrastruktur i området.

Kontrakten inkluderer engineering, anskaffelse, konstruksjon og installasjon av fleksible flowlines, sammenkoblingsspoler, manifolder og konrollkabler, samt tilhørende aktiviteter knyttet til fjerning.

– Vi har gjort omfattende investeringer i oppbyggingen av vår globale engineeringsekspertise, samt våre høyteknologiske og ledende fartøy. Dette arbeidet har båret frukter, og jeg er veldig fornøyd med denne tildelingen. Kontrakten uttrykker tillit til vår leveringsdyktighet i prosjektene, og bekrefter styrken i EMAS’ globale subsea-strategi, sier Lionel Lee, CEO i EMAS.

Offshore-aktivitetene vil starte opp i andre kvartal 2014, og arbeidet forventes å pågå inn i 2015. Prosjektet vil bli ledet fra EMAS AMCs Oslo-kontor.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger