Snart dom i slepebåtsak

Publisert 7. mai 2010

Rettsforhandlingene mellom norske sjømannsorganisasjoner og Troms Offshore ble avsluttet i Oslo tingrett onsdag denne uka. Dom ventes å komme om to uker.

Av Elisabeth Fiveland

Kystverket hyret inn de to slepebåtene «North Crusader» og «Ocean Supplier» etter at Troms Offshore vant anbudet om å drive den nyopprettede nasjonale slepebåtberedskapen for Nord-Norge. Troms Offshore vant anbudet med fartøyene, som ifølge Norsk Sjømannsforbund driftes med lavere lønnsnivå enn ordinære norske lønninger.

Kystverket skal imidlertid ha forutsatt at tariffavtale skulle godkjennes av den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen (ITF). Men i lønnsforhandlingene ble ITFs krav om normale norske lønns- og arbeidsvilkår avvist av Troms Offshore. Rederiet har gitt uttrykk for at ITF og Norsk Sjømannsforbund ikke kan kreve mer enn det nivået ITF normalt forhandler for fartøy i internasjonal fart.

Les også: Boikottrussel mot beredskapsbåter

Ettersom partene ikke ble enige om tariffavtale for de ansatte om bord i slepebåtene, varslet ITF boikott. Troms Offshore hevder boikotten er ulovlig, og denne striden gikk for Oslo tingrett 4. og 5. mai. Ifølge Norsk Sjømannsforbund faller dom i saken trolig om to uker.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger