Publisert 4. februar 2000

COSL gjør seg klar til å bestille sin fjerde midwater-semisub, borepakke og resten av utstyret er på plass, nå gjenstår bare klarsignal.

OVENFRA: Slik skal «COSL Promoter» se ut
ovenfra. De totalt fire riggene skal være
tilnærmet like ifølge COSL.

– Vi er snart klare til å trykke på knappen for å bestille nye rigg, sier administrerende direktør i COSL Drilling Europe, Jørgen Arnesen.

Nylig ble selskapets nyeste rigg «COSL Pioneer» overlevert fra verftet Yantai Raffles, og de to neste riggene «COSL Innovator» og «COSL promoter» er nå under bygging. Førstnevnte skal leveres 2011 og neste 2012.

I september opplyste Arnesen at de begge var foran skjema. Og mens disse er under bygging står en borepakke fra NOV på vent klar for en rigg, som ifølge Arnesen ikke nødvendigvis er så langt unna.

– Alt er på plass av borepakke og lignende. Eneste som er ulikt denne i forhold til de tre forrige riggene er at vi på denne skal ha motor fra Rolls-Royce og ikke fra Wärtsila, sier Arnesen.

Arnesen har tidligere fortalt at selskapet nå ønsker å satse mer på midwater-segmentet, og at de trygge på at de nye riggene får nok jobb.

De to riggene under bygging er begge kontrahert av Statoil til boring på Troll, og «COSL Pioneer» fikk i dag kontrakt med Statoil . Denne skulle egentlig bore produksjonsbrønner på Skarv, men på grunn av forsinkelser blir den erstattet av «Polar Pioneer».

Ifølge Upstream er borepakken fra NOV i ferd med å nærme seg dato for garantislutt, og det haster dermed noe med å få byggingen i gang.

Det er forløpig usikkert hva den fjerde riggen skal hete.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger