Publisert 4. februar 2000

LNG-anlegget på Melkøya, som gjør gass fra Snøhvit om til flytende form, er nedstengt igjen på grunn av tekniske problemer, og vil tidligst være i drift igjen om 14 dager.

Anlegget har vært ute av drift i tre måneder på grunn av en revisjonsstans, men nå sliter Statoil med å få anlegget i drift igjen.

– Innkjøring av anleggene etter fullført revisjonsstans ble påbegynt lørdag 7. november. Alle utskiftede og oppgraderte deler av kjøleanlegget ble startet opp og så ut til å fungere, skriver Statoil i en pressemelding.

Men problemene med anlegget, som i store deler av perioden siden det ble åpnet i 2007 har slitt med dårlig produksjonsregularitet, fortsetter. Ifølge Statoil ble det funnet to tekniske utfordringer i forbindelse med innkjøringen av anlegget igjen.

Den første var en feil i anleggets hjelpesystemer. Denne feilen er utbedret. Den andre feilen, som oppsto senere i innkjøringsfasen, var knyttet til en elektromotor som er en del av kjøleprosessen. Det er nå besluttet at elektromotoren vil bli skiftet ut med en reservemotor som ligger lagret på Polarbase i Hammerfest, skriver selskapet.

Statoil melder at det vil bli jobbet døgnet rundt med å få anlegget klart til oppstart.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger