Publisert 8. februar 2006

De ti brønnene på Snøhvit-feltet i Barentshavet er ferdigboret. Boringen er gjennomført innenfor opprinnelig budsjett og tidsplan skriver Statoil.

– Vi har gjennomført boring av totalt ti brønner uten skadelige utslipp til sjø. Boringen er også gjennomført innenfor opprinnelig budsjett og tidsplan, sier Thor Bensvik, bore- og brønnsjef i Snøhvit.

Foto: Statoil

Polar Pioneer startet boringen på Snøhvit i desember 2004. Før oppstart var den nå tjue år gamle riggen modifisert for å tilfredsstille miljøkravene i utslippstillatelsen for boring i Barentshavet.

– Vi har oppnådd de gode operasjonelle og miljømessige resultatene ved en grundig planlegging av arbeidsoppgavene i forkant, og et meget godt engasjement av hele Snøhvit-laget i utførelsen, forklarer Bensvik.

Polar Pioneer skal nå fullføre kompletteringsarbeidene på brønnene. Deretter skal riggen renske opp og klargjøre ni av brønnene for produksjon og én brønn for injeksjon av karbondioksid. Dette arbeidet er forventet avsluttet før sommeren, skriver Statoil på sin nettside.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger