Publisert 30. mai 2007

Både SFT og Petroleumstilsynet har avvist klagene på Statoils planlagte leteboring etter olje på Snøhvitfeltet utenfor Hammerfest.

NTB

Kart: SFT

Det var organisasjonene Bellona og Natur og Ungdom som klaget fordi de mener oljevirksomhet på Snøhvitfeltet må konsekvensutredes og behandles i Stortinget før det kan gis tillatelse til leteboring.

De to organisasjonene mener Miljøverndepartementet må omgjøre SFTs vedtak og gi Statoil avslag på søknaden om utslippstillatelse.

SFT mener det ikke er grunnlag for å endre vedtaket og sendte tirsdag saken til Miljøverndepartementet for endelig behandling.

Også Petroleumstilsynet har mottatt klage fra de to organisasjonene fordi tilsynet har gitt samtykkevedtak til leteboring med «Polar Pioner».

Etter å ha gjennomgått klaget fastholdt Petroleumstilsynet sitt vedtak om samtykke og sendte tirsdag saken til endelig avgjørelse i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Da Statoil fikk tillatelse til boring stilte SFT strenge krav til utslipp til sjø av enkelte stoffer og borekaks, samt til utslipp til luft. I tillegg ble det stilt flere krav til beredskap mot akutt forurensning i forbindelse med boringen av den aktuelle avgrensningsbrønnen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger