Aibel tildelt Snøhvit-kontrakt verdt 8 milliarder kroner

Foto: Aibel
Publisert 14. februar 2023

På vegne av partnerne i Snøhvit Unit har Equinor tildelt Aibel en EPCI-kontrakt for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG-anlegget.

Kontrakten har en verdi på om lag 8 milliarder kroner.

EPCI-kontrakten omfatter prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet som består av et landbasert kompresjonsanlegg samt elektrifisering av Hammerfest LNG-anlegget. Oppdraget var en opsjon i FEED-kontrakten (Front-End Engineering and Design) som Aibel ble tildelt i september 2020.

Kontrakten er tildelt med forbehold om at prosjektet blir godkjent av myndighetene.

Aibel skal i tillegg utføre ytterligere oppgradering av eksisterende systemer på Hammerfest LNG for å robustgjøre anlegget for forlenget levetid fram mot 2050.

Aibel var hovedkontraktør for det omfattende utbedringsarbeidet som ble utført etter brannen på anlegget i september 2020, og hvor Aibel raskt mobiliserte rundt 170 ingeniører og over 1000 operatører i rotasjon på anlegget.

– Vi har siden 2006 vært Equinors faste leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på Hammerfest LNG, og våre ansatte har opparbeidet god kjennskap til anlegget og utviklet gode relasjoner til Equinor. Vi har i tillegg omfattende erfaring fra tilsvarende modifikasjons- og elektrifiseringsoppdrag og er veldig takknemlige for at Equinor velger oss som hovedkontraktør i utviklingen av fremtidens LNG-anlegg på Melkøya, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Prosjektering starter umiddelbart og Aibel vil videreføre store deler av organisasjonen fra FEED-kontrakten ved kontoret i Asker i kombinasjon med kompetanse fra modifikasjonsmiljøene til Aibel på Vestlandet og i Nord-Norge. På topp vil prosjektet engasjere rundt 350 ingeniører og prosjektmedarbeidere.

Som en del av kontrakten skal Aibel også gjennomføre store og komplekse modifikasjoner på anlegget. Det er planlagt med cirka 1200 årsverk i løpet av bygge- og installasjonsfasen på Hammerfest LNG. Aibel vil i tillegg utføre fabrikasjon av større moduler ved sine verft. Hovedtyngden av arbeidet vil være i perioden 2024-2026.

I år og neste år vil Aibel tildele flere større bygg- og anleggsentreprise-kontrakter for utførelse på anlegget.

Siste fra forsiden

+

Equinor mister funn i Norskehavet

Boret tørt i Toppand Øst

Annonse

Hør topplederne innen boring og brønn i Stavanger!

ANNONSØRINNHOLD FRA BOREKONFERANSEN
+

Drone havarerte under inspeksjon

+

Nordland fylkesting sier nei til å gjenåpne Nordland VI

+

CCS-boom? Her er status for de sju lisensene på norsk sokkel

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger