Publisert 7. mars 2006

Statoil har etablert et program for å overvåke miljøet rundt Snøhvit-utbyggingen i Finnmark skriver selskapet på sin nettside.

– Dette programmet gir oss den beste miljøovervåkning av noe anlegg i Norge i dag, sier miljøingeniør Vegard Lyngmo i driftsorganisasjonen for Snøhvit-anleggene.

Miljøovervåkingsprogrammet er en oppfølging av konsekvensutredningen som ble laget for Snøhvit i 2001. Nå gjennomføres grunnlagsundersøkelser for å kartlegge miljøforholdene. Ved å sammenlikne med seinere målinger, vil Statoil kunne dokumentere eventuell miljøpåvirkning.

– Det er viktig for oss å se på konsekvensene av vår virksomhet, og vi ønsker å kunne dokumentere at vi kan operere i nord uten å skade miljøet, sier Jorunn Klovning. Hun er sjef for helse, miljø og sikkerhet (HMS) i resultatområdet Tromsøflaket.

Miljøovervåkningen for luft gjennomføres kontinuerlig de tre første årene etter at Snøhvit settes i drift i 2007. De andre økosystemene overvåkes i 2006 og 2008. Deretter blir det målinger hvert tredje år så lenge anlegget er i drift. Forventet driftsperiode er 25-30 år, skriver Statoil.

Støy- og lysmålinger i området rundt Melkøya er også en del av miljøovervåkningsprogrammet. Disse målingene gjennomføres av Statoil.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger