Snøhvits brohode blir Snøhvits konkurrent

Publisert 29. april 2013

Cove Point skal eksportere LNG fra skifergass fra 2017.

Statoil og Snøhvits brohode for LNG-eksport til USA, Cove Point-terminalen i Chesapeake Bay i Maryland, blir Dominions største eksportprosjekt neste år. Selskapet startet neste år et investeringsprogram på mellom USD 3,4 og 3,8 milliarder i anlegget, som skal gjøre det klar for produksjon av LNG fra skifergass fra 2017.

– Vi skylder det amerikanske folk å agere som globale ledere og utnytte de energimulighetene som ligger foran oss, sier Dominions styreleder, president og Chief Executive Officer, Thomas F. Farrell II i en melding.

– Eksport vil skape incentiver for amerikanske selskaper for å bore etter mer naturgass, skape mer økonomisk vekst, nye jobber og inntekter til staten. Samtidig vil det øke den globale stabiliteten, styrke våre (USAs) interesser geopolitisk og redusere vårt handelsunderskudd, la han til.

Cove Point har tilgang til Marcellus- og Utica skifergassprovinsene, og har ifølge Rigzone signert 20-årige terminal service –avtaler med Pacific Summit Energy, LLC, USA-grenen av japanske Sumitomo Corporation, og GAIL Global (USA) LNG LLC, den amerikanske grenen av Indiske GAIL Ltd. for LNG eksport.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger