Publisert 18. april 2006

Statoil har tildelt Leirvik Module Technology kontrakt for å bygge en modul med nytt kontrollrom, nye lugarer og nytt kjøkken på Snorre A-plattformen i Nordsjøen.,Kontrakten er verd i overkant av 125 millioner kroner, melder Statoil. Modulen skal leveres ferdig testet i mars 2007 og installeres som én enhet med tungløftefartøy i juni samme år.

Det nye kontrollrommet vil blant annet bidra til en sikrere og tryggere plattform. Det åpner også for integrerte operasjoner, som gjør driften mer effektiv.

– Partnernes og Statoils investering på Snorre A viser tydelig hvilket arbeid som blir lagt ned for å videreutvikle plattformen og forlenge levetiden, opplyser Lars Christian Bacher, områdedirektør for Tampen.

– Fortsatt finnes det store olje- og gassressurser i Snorre-området. Snorre kommer til å være en viktig produsent av olje i mange år framover. Nå investerer vi for å få en topp plattform i resten av feltets levetid, sier Bacher.

Flere kontrakter i vente
Statoil skal også tildele en kontrakt for transport og installasjon av modulen. En tredje kontrakt for klargjøring av område på plattformen og sammenkobling på feltet skal også tildeles i løpet av våren.

Satsingen på Snorre-A er en del av Statoils oppfølging etter gassutblåsningen i 2004.

Snorre A er en integrert bore-, produksjons- og boligplattform som er forankret til havbunnen med strekkstag. Plattformen har produsert olje og gass siden 1992.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger