Snorre B stengt etter jordskjelv i Nordsjøen
NTB
NTB
21. mars 2022
Foto: Harald Pettersen, Equinor
Snorre B stengt etter jordskjelv i Nordsjøen
NTB
NTB
21. mars 2022

Mandag morgen ble det registrert et jordskjelv mellom Stad og Færøyene i Nordsjøen. Oljeplattformen Snorre B er stengt som et føre var-tiltak etter skjelvet.

Det opplyser Gisle Ledel Johannessen, pressetalsperson i Equinor, til NTB.

– De på plattformen merket skjelvet, men ingen er skadd, og de blir ivarett. Tilbakemeldingene er at stemningen er rolig, og at det ikke er panikk. Plattformen er stengt som et føre var-tiltak. Så langt har vi ikke fått noen meldinger om at installasjoner er skadd, verken på plattformen eller langs havbunnen.

Johannessen sier det vil bli sendt ut undervannsfartøy for å undersøke installasjonene på havbunnen.

Kraftigste siden 1989

Jordskjelvet inntraff klokken 6.32 norsk tid. Ifølge Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk ble skjelvet målt til mellom 4.4 og 4.5 på magnitude-skalaen. NORSAR har målt jordskjelvet, som gikk 160 kilometer vest for Førde, til 4.7.

– Det er en del sprikende tall, og det kommer til å variere utover dagen. Det er vanlig. Det europeiske jordskjelvsenteret har registret skjelvet til 5.1 på skalaen, sier administrerende direktør ved NORSAR, Anne Strømmen Lycke, til NTB.

Jordskjelvet er det kraftigste som er registret siden 1989, opplyser direktøren.

– Vi har en seismologisk stasjon i Karasjok som har registrert skjelvet, så dette har gått langt, sier seismolog Bettina Goertz-Allmann i NORSAR til NTB.