Snorre-dom i oktober

Publisert 16. september 2013

Snorre-feltet i Nordsjøen har mulighet til å leve til 2040, men skatteendringene på norsk sokkel har ført til bekymringer.,Det skriver Stavanger Aftenblad . I oktober skal partnerne på Snorre-feltet ta en beslutning om konseptvalg som skal legge grunnlag for potensielle videre investeringer. Planen er produksjonsstart for en eventuell ny Snorre-plattform i 2019.

Den andre løsningen er en plattformutbygging på feltet. Dette krever at det investeres opp mot 30 milliarder kroner og at det tar lenger tid. Men til gjengjeld er det lettere og billigere å bore nye brønner og resultatet vil bli økte reserver.

Ifølge tidligere administrerende direktør i Petoro, Kjell Pedersen, vil dette være et kritisk valg og den beste testen på om det er mulig å få til nye store investeringer i modne felt.

Spørsmålet blir nå om det blir lønnsomt nok å investere i Snorre. Grunnen til at lønnsomheten potensielt kan gå ned er de nye skattereglene som trådte i kraft 5. mai i år.

Før Pedersen gikk av som sjef i Petoro uttalte han at han var særlig bekymret for at en slik endring kan komme til å ramme investeringer for å sikre de store gjenværende verdiene i de modne feltene.

- Denne skatteendringen vil slå mest negativt ut for større løsninger som gir høyere utvinning, men som krever mer kapital, sa han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger