Publisert 4. februar 2000

Aker Oilfield Services skal nå få på plass de mest sentrale rollene til 11-millarderskontrakten de tidligere i år ble tildelt av Statoil for de såkalte Cat B-riggene.

– Aker Solutions-selskapet Aker Oilfield Services skal utvikle, eie og operere en spesialdesignet brønnintervensjonsrigg på norsk sokkel. Nå skal noen av de mest sentrale rollene i riggorganisasjonen fylles. Innen 2015 skal rundt 170 nye medarbeidere være på plass, opplyser Aker Solutions til Petro Media News.

Lang kontrakt
Riggen har en 8 års fast kontrakt med Statoil. I tillegg er det ytterligere tre opsjoner på 2 år hver som til sammen vil kunne gi en kontraktstid på opp til 14 år. Kontrakten ble tildelt på vårparten i år, og har en verdi på rundt 11 milliarder kroner.

LES OGSå:

Cat B-kontrakt til 11 milliarder

– Riggene for velutstyrte

– Cat-B riggen skal levere et fullt spekter av brønnintervensjonstjenester og lette boreoperasjoner på norsk sokkel, og er sentral i Statoils arbeid med å sørge for økt produksjon fra eksisterende undervannsbrønner. Riggen har også blitt kalt en «IOR-maskin».

Spiller viktig rolle
– Vi har tidligere bemannet opp for å utvikle riggkonseptet. Nå setter vi i gang med å rekruttere sentrale personer som skal lede den operative riggorganisasjonen – både onshore og offshore. Riggen skal i operasjon fra 2015. De medarbeiderne vi rekrutterer nå vil spille en viktig rolle i å utvikle løsningene på riggen, sier Karl Erik Kjelstad, som leder Aker Oilfield Services.

I første runde lyses åtte sentrale stillinger ut. Det innebærer blant andre roller som riggsjef, leder for bore- og brønnoperasjoner, vedlikeholdssjef, teknisk sjef, samt ledere for både subsea og marine operasjoner.

– Den mest moderne
– Cat-B vil være verdens mest moderne rigg av sitt slag. Til å drifte denne IOR-maskinen ønsker vi selvsagt A-laget av både onshore- og offshorepersonell, legger Karl Erik Kjelstad til.

Cat-B riggen er halvt nedsenkbar og designet for intervensjonsoppdrag året rundt. Riggen skal utføre et fullt spekter av oppgaver for brønnintervensjon og lette boreoperasjoner, inkludert through tubing rotary drilling, wireline, kveilerørstjenester, høytrykkspumping, brønntesting og ROV operasjoner. Den skal operere på havdyp ned til 500 meter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger