Publisert 6. april 2014

– Vi vil ha de som har interesse for faget, ikke bare 2/4-ordningen.

Denne artikkelen stod på trykk i PetroMagasinet 1/2014.

Compass Groups datterselskap ESS Support Service leverer forpleiningstjenester til 28 offshore-installasjoner, og har i overkant av 1000 ansatte. Om de skulle trenge mer personell er det bare å plukke fra en fullstappet søkerliste.

– Når det gjelder tilgang på personell er vi utrolig privilegerte, og har en lang kø av dyktige folk som har lyst på en slik type arbeid og livsstil som en offshore-karriere innebærer, forteller administrerende direktør i Compass Group, Therese Log Bergjord til Petro.no.

Rekrutteringen til bransjen er i all hovedsak kokker, renholdere samt en del ledelse.

– Rekrutteringsmessig er vi heldige, og har god tilgang på folk innenfor alle yrkesgrupper og i alle geografiske områder.

Ser frem til nye rigger

De neste årene ventes en rekke nye rigger inn på norsk sokkel, noe som kan bety flere oppdrag for ESS Support Group.

– Det er mange nye rigger som kommer inn på sokkelen, spesielt innenfor boreområdet. Vi byr jo og prøver å få innpass hos disse. Vi følger godt med og er på ballen der det er mulig, sier Bergjord.

LES OGSÅ: Verdens største jackup til Martin Linge

Goliat-avtale i havn

ESS har allerede sikret seg forpleiningsansvaret for Goliat-plattformen, en innretning Eni Norge hadde ambisjoner om å få i gang før 2014 var omme, men som nå er utsatt til 2015 .

– Denne plattformen er jo ny og på vei, men kontrakten ble tildelt for lenge siden, og mange av brikkene er allerede lagt. Vi har gjort en rekrutteringsrunde og har faktisk en HR-sjef oppe i Hammerfest denne uken for å gå gjennom aktuelle kandidater til offshore-stillinger der oppe. Det har vært en fantastisk søknadsmasse og veldig mye bra folk å velge mellom, så utvalget av søkere gjelder i aller høyeste grad også i nord.

De som først har kommet seg gjennom nåløyet, er stort sett kommet for å bli.

– Det er svært få som slutter, og nesten ikke gjennomtrekk hos oss offshore. Folk flest liker å jobbe i forpleiningen, og holder godt fast på jobben når de først har kommet inn, forteller Bergjord.

– Fordel med solid og relevant erfaring

At det er lang kø og lite gjennomtrekk betyr imidlertid ikke at du skal gi opp håpet om en forpleiningsstilling offshore. Det er ikke slik at den som har stått lengst i køen får først jobb, og da gjelder det å gjøre seg mest mulig attraktiv for arbeidsgiver.

– Det beste rådet er å samle seg en solid og relevant erfaring, noe som alltid er en fordel. Vi har krav om at alle kokker skal ha fagbrev og erfaring som kokk, og helst ha vært kjøkkensjef og hatt ansvar for driften. På renhold foretrekker vi også folk med fagbrev, eller som har vist en interesse for renholdsfaget gjennom tidligere yrkeserfaring.

For forpleiningsledere ligger kravene noe høyere.

– Til forpleiningsledelsen ønsker vi folk med høyere utdannelse innenfor ledelse, økonomi og administrasjon, og som også har en forankring i servicebransjen på et eller annet nivå.

Hun understreker at de ikke er interessert i folk som hovedsakelig søker på grunn av 2/4-ordningen.

– Vi vil jo helst ha noen som vil til selve yrket, og som har interesse for faget de skal jobbe med. Noen oppgir skiftordningen som hovedårsak til at de søker, og det er ikke et veldig godt kort å legge på bordet under et jobbintervju hos oss, sier Bergjord.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger