Sokkeloppgjøret i havn – lønnsøkning på 20.100 kroner
NTB
NTB
6. mai 2021
Foto: Tommy Ellingsen, Norsk olje og gass
Sokkeloppgjøret i havn – lønnsøkning på 20.100 kroner
NTB
NTB
6. mai 2021

Partene kom natt til torsdag i havn med lønnsforhandlingene på sokkelavtalene for operatør-, boring- og forpleiningsansatte.

Tirsdag og onsdag denne uken har det vært forhandlinger på sokkelavtalene mellom Norsk olje og gass og forbundene Industri Energi, Safe og Lederne.

Avtalen gir en lønnsøkning 20.100 kroner, pluss et etterslep på 5.876 kroner for boring og forpleining. Samt en justering av satsene for skift/nattillegg og helligdagstillegg.

– Vi er fornøyd med resultatet, sier forhandlingsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

  Vi er fornøyde med å ha kommet i mål etter to dager med forhandlinger. Oppgjøret er innenfor rammen som tidligere i år ble avtalt sentralt mellom hovedorganisasjonene, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Om lag 7000 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.