Publisert 22. januar 2008

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) sier han er «fly forbanna» på StatoilHydro, men søknaden om nye utslipp fra Snøhvit vil etter alt å dømme bli godkjent likevel.,NTB

– Det blir absurd å be vanlige folk sette inn pelletsovn eller kjøre mindre bil når StatoilHydro kommer med en slik søknad. Det er snakk om astronomiske utslipp, sa Solheim på en pressefrokost i Oslo tirsdag.

Miljøvernministeren sa han var «fly forbanna» på StatoilHydro, men levnet lite håp om at søknaden om å få utvide utslippet fra LNG-anlegget på Melkøya vil bli avvist.

– Dette er skuffende og alvorlig og tærer på StatoilHydros prestisje. Jeg forventer at man snur hver en stein for å se om det finnes alternativer. SV var imot Snøhvit, og tiden er over for store utbygginger uten å ha løsningen klar for hvordan utslippene skal håndteres, sa Solheim.

Han ville ikke svare på om regjeringen har en grense for hvor store utslippsøkningene kan bli før hele Snøhvit-prosjektet legges på is. Han ønsket heller ikke å forskuttere behandlingen av søknaden fra oljegiganten.

– Søknaden skal behandles av Statens forurensningstilsyn. Miljøverndepartementet er klageinstans, og jeg skal vokte meg vel for å bli inhabil, sa Solheim.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger