Publisert 18. oktober 2007

Erik Solheim (SV) kan få ansvaret for både miljø- og bistandsspørsmål i en ommøblert regjering.

NTB

Erik Solheim, som i dag er utviklingsminister, vil etter det NRK erfarer bli ny miljøvernminister etter Helen Bjørnøy (SV).

Både Aftenposten.no og NRK melder at Solheim kan få et utvidet ansvarsområde. Solheim har ikke ønsket å gi fra seg ansvaret for bistand og utvikling. I stedet kan han bli en ny «superstatsråd» med ansvaret for både bistand og miljø.

Ommøbleringen av regjeringen kan ifølge flere medier skje allerede torsdag, selv om statsrådsbytter normalt skjer i statsråd som avholdes på Slottet på fredager.

Helen Bjørnøy skulle opprinnelig ha møtt pressen torsdag morgen på et seminar om de kommende klimaforhandlingene på Bali i desember. Seminaret er utsatt til fredag.

Foruten miljøvernminister Helen Bjørnøy skal også kunnskapsminister Øystein Djupedal fra SV være på vei ut av regjeringen.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) og statssekretær Bård Vegar Solhjell (SV) ved Statsministerens kontor nevnes som mulige erstattere for Djupedal.

Uenighet om organiseringen av miljø og bistand

Stoltenberg: – Ingen kommentar
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke kommentere meldingene om nært forestående statsrådsskifter.

– Han kommenterer ikke spekulasjoner om endringer i regjeringen, sier statssekretær Rita Skjærvik ved Statsministerens kontor til NTB. Hun var i statsministerens følge da han torsdag formiddag ble vist rundt på Technoport Festival i Trondheim Spektrum.

Flere pressefolk var opptatt av å benytte anledningen til å få Stoltenberg til å kommentere regjeringens framtidige sammensetning.
– Han sier ikke annet enn «ingen kommentar», opplyser Rita Skjærvik.

Heidi Sørensen (SV): – Ingen kommentarer
– Ingen kommentar, lyder det fra stortingsrepresentant Heidi Sørensen (SV) når hun blir spurt om hun blir ny statssekretær i Miljøverndepartementet.

Torsdag formiddag hadde hun med seg sin vesle datter Oda, som nærmer seg året, i Stortinget. Mannen, stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV), var hele tiden i nærheten.

Ballo, som etter valget kom med det som ble oppfattet som kritikk av miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV), var nå taus om det forestående skiftet. Han så imidlertid ut til å være godt fornøyd med tingenes tilstand, men begrunnet det med det fine været i hovedstaden.

Ingen av statsrådene som er nevnt i spekulasjonene, var innom Stortinget torsdag. De to eneste som var der i embets medfør var arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap).

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger