Solid oppetid hos Songa

Publisert 25. august 2014

Sterke tall til tross for venting på vær og uforutsett vedlikehold.,

Songa kan nok en gang melde om solide oppetider for riggflåten sin. I andre kvartal leverte selskapets fem rigger en gjennomsnittlig oppetid på 98,9 prosent, med en inntjeningsgrad på 97,2 prosent. Inntjeningsgraden ble påvirket negativt av at «Songa Trym» i perioder har ventet på vær, samt en ikke-planlagt vedlikeholdsoperasjon på BOP-en ombord på «Songa Mercur».

«Songa Dee» leverte en oppetid på 100 prosent i årets andre kvartal, mens inntjeningsgraden landet på 98,6 prosent. Riggen har vært på oppdrag for Statoil i Norge gjennom hele perioden.

«Songa Delta» landet også en oppetid på 100 prosent, og en inntjeningsgrad på 99,7 prosent. Også denne riggen har vært i operasjon for Statoil i Norge.

«Songa Trym» nådde en oppetid på 98,2 prosent, samt en inntjeningsrad på 96,3 prosent. Inntjeningsgraden ble noe påvirket i negativ retning av at riggen har stått i standby og ventet på vær i 12 dager iløpet av kvartalet. Også Trym har vært i aksjon for Statoil.

«Songa Mercur» hadde en oppetid på 96,3 prosent, og en inntjeningsgrad på 95,6 prosent. Inntjeningsgraden ble negativt påvirket av at man i juni måtte kjøre uplanlagt vedlikehold på BOP-en. Riggen har vært i operasjon for Idemitsu i Vietnam gjennom hele kvartalet.

«Songa Venus» landet en solid oppetid på 100 prosent i andre kvartal, mens inntjeningsgraden landet havnet på 96 prosent. Riggen gikk av kontrakt 6. mai 2014, og står nå i standby i Labuan, Malaysia, mens man venter på mer arbeid.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger