Songa-ansettelsene fortsetter

Publisert 30. september 2014

I mars fortalte riggselskapet de skulle ansette 586. Når har antallet økt.

Songa skal bemanne fire Cat D –rigger de neste årene, og i mars fortalte HR-sjef Louise Michalsen i selskapet til Petro.no at selskapet skal ha inn 586 riggarbeidere til de fire riggene. Sammen med selskapets eksisterende rigger, er tallet nå oppe i 700, sier selskapets Irene Rye Skrugstad til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Michaelsen var det størst rekrutteringsbehov offshore.

– Stillingene vi rekrutterer til er i hovedsak offshore, og vi trenger alle stillinger innen marine, teknisk, boring og stab. I tillegg styrker vi landorganisasjonen vår parallellt, og skal derfor også rekruttere driftsteam på land, samt disiplin- og stabfunksjoner der, sa hun til Petro.no.

– Vi har en strategi som går på å bruke våre allerede ansatte som kjenner selskapet vårt, overføre en del av disse til nybyggene og tilsette eksternt personell. Vi ønsker å bemanne alle riggene våre med en blanding av antall års erfaring, selskapsintern erfaring og kompetansenivå. Vi har også knyttet til oss en tredjepart som vil hjelpe oss med rekrutteringsprosjektet de neste to årene, og føler oss trygge på at vi er godt rustet.

Til tross for diverse skrekkmeldinger i enkelte aviser, viser de faktiske tallene at antallet jobber på rigger på norsk sokkel vil være stabilt eller øke de neste årene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger