Songa-nybygg blir forsinket

Publisert 26. mai 2014

Sterkeste EBITDA på tre år, sier Songa-sjefen, men rapporterer samtidig at Cat D-riggene blir forsinket.,Songa Offshore annonserte i dag at driftsinntektene for fjerde kvartal 2013 landet på USD 154,7 millioner (NOK 921,3 millioner med dagens kurs), mens driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) havnet på USD 65,3 millioner (NOK 388,9 mill).

– Nok en gang har vi levert et sterkt kvartal driftsmessig, med en operasjonseffektivitet på 99,7 prosent. I kombinasjon med økt kostnadskontroll og reduserte operasjonskostnader leverer vi vårt sterkeste, kvartalsvise EBITDA på tre år, sier konsernsjef i Songa, Bjørnar Iversen i en melding.

LES OGSÅ: 100 prosent oppetid for Songa

Nettoresultatet havnet på USD 1,4 millioner (NOK 8,33 mill), og da er et verdifall på flyterne «Songa Venus» og «Songa Mercur» tatt med i beregningen.

Forsinkede Cat D-rigger

I samme børsmelding meldes det også at Songas kommende Cat D-flytere, blir forsinket. Den første av disse, «Songa Equinox», skulle opprinnelig ha blitt levert fra det sørkoreanske Daewoo-verftet i november i år, etterfulgt av én ny rigg hvert etterfølgende kvartal. Nå melder selskapet at verftet har falt bakpå, og at «Songa Equinox» ikke vil bli levert før første kvartal 2015.

– Vi er ikke fornøyd med forsinkelsene, og har tatt grep for å sikre at nødvendige tiltak blir iverksatt. Verftet har nå satt inn mellom 300 og 400 flere ansatte for å fullføre den første enheten. Vi følger situasjonen nøye, og stoler på at de reviderte leveringsplanene vil bli innfridd, sier Iversen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger