Songa-rigg til Svalin

Publisert 3. desember 2013

Gammel traver til fastrack-utbygging.,Samtidig som Statoil gjør klar for produksjonsstart på M -strukturen på Svalin -feltet i PL 169 , er boringen av C -strukturen underveis. Etter planen skal boringen av de to Svalin C-brønnene starte nå i desember, og Statoil har nå fått både Petroleumstilsynets og Miljødirektoratets godkjennelser til å bruke semien ”Songa Delta” til boreoperasjonene. Riggen er en tredjegenerasjons, Odeco Ocean Ranger E- semi, med lang historie på norsk sokkel. Siden den ble levert fra Porifinland-verftet i 1981, har den stort sett operert på norsk sokkel, og er også kjent under navnene «West Delta,» «Deepsea Delta,» «Dyvi Delta» og «Fernstate.»

Brønnene riggen går løs på i desember, 25/11-H-4 H /AH/BH og 25/11-H-3H/AH skal bores og kompletteres som subseabrønner under et 220 dagers program. Deretter skal brønnstrømmen knyttet opp mot Grane -plattformen med et seks kilometer langt rør. Prosesserings- og eksportløsning vil være felles med Grane og M-strukturen. Svalin M ble funnet i 2008, og har produksjonsstart i slutten av 2013 gjennom en brønn boret fra Grane-plattformen. Svalin C ble funnet i 1992 og skal settes i produksjon sommeren 2014.

PUD (plan for utbygging og drift) for NOK 4,4 milliarders utbyggingen Svalin ble levert i juni 2012, og fikk Olje og energidepartementets godkjennelse i november samme år . Feltet inneholder om lag 75 millioner fat olje (tilsvarende 12 millioner standard kubikkmeter). Reservene er omtrent likt delt mellom de to strukturene på feltet.

Hvem som fikk Svalin-kontraktene kan du lese her .

Lisenspartenere er Statoil er (operatør – 57 prosent eierandel), Petoro (30 prosent) og ExxonMobil (13 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger