Songas riggsalg er fullført

Publisert 24. juli 2014

«Songa Mercur» og «Songa Venus har ny eier., Songa Offshore inngikk i april en avtale med Opus Offshore Group om salg av «Songa Mercur» og «Songa Venus,» samt etablering av et strategisk joint venture boreledelseselskap. Avtalen innebærer at Songa-Opus JV. Opus Offshore overtar 100 prosent av riggene, som vil bli operert av Songa-Opus JV.

Alle formaliteter er nå godkjent og unnagjort, og salget er dermed fullført.

Den totale transaksjonsverdien til Songa er anslått til å være mellom USD 180 millioner (NOK 1,08 milliarder) og USD 235 millioner (NOK 1,41 milliarder). I tillegg vil Opus Offshore ha opsjon på å kjøpe Songa Offshores 50 prosent eierandel i joint venturet for USD 20 millioner (NOK 119,91 millioner).

– Jeg er veldig glad for å kunne meddele at vi har solgt våre to Sørøst-Asia-boreenheter, «Songa Mercur» og «Songa Venus,» og etablert et joint venture med Opus Offshore Group basert på vår Sørøst-Asia organisasjon. Dette er en viktig strategisk milepæl for Songa Offshore for å bli en fokusert harsh environment flyterigg-kontraktør sa administrerende direktør Bjørnar Iversen i Songa Offshore da avtalen ble offentliggjort i april.

Songa Offshores nåværende internasjonale operasjoner, primært knyttet til riggene i Sørøst-Asia, vil bli overført til Songa-Opus JV. I tillegg til «Songa Mercur» og «Songa Venus», vil Songa-Opus JV operere ytterligere eiendeler inkludert Opus Offshores Tiger-serie med boreskip som er under bygging eller i ordre med planlagt levering mellom 2014 og 2017 .

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger