Publisert 4. februar 2000

Sorbwater Technology AS har hentet 22,5 millioner kroner, blant annet hos flere såkornfond, til utvikling av sin teknologi for rensing av produsert vann.

FåR PENGER: Atle Mundheim Ylikangas i
Sorbwater Technology. (Foto: SORBWATER)

Selskapet Sorbwater Technology ble startet i 2007 av gründer Atle Mundheim Ylikangas. Selskapet jobber med rensing av produsert vann og rensing av forurenset spillvann fra installasjoner.

– I dag blir forurenset spillvann samlet opp og pumpet over i forsyningsskip og sendt i land for rensing. Vår teknologi innebærer at væsken blir behandlet og renset i en container om bord på installasjonen, der rent vann kan slippes i havet mens avfallsstoffer blir lagret og sendes til behandling på land som relativt tørt og fast materiale, sier Atle Mundheim Ylikangas i en pressemelding.

Vannet renses ved at et stoff som er utvunnet fra tang og tare, Sorbfloc, blandes inn i vannet og slik skiller olje og andre avfallsstoffer ut av vannet. Sorbwater mener teknologien kan føre til et reelt nullutslipp for spillvann.

Nå har selskapet fått pengetilskudd fra såkornfondene Sarsia Seed og Proventure Seed.

– Vi gjorde vår første investering i Sorbwater i 2007 og har stor tro på at deres teknologiske bidrag til vannrensing vil bli en kommersiell suksess, sier styreleder i Sorbwater Technology AS og partner i Sarsia Seed Management, Jon Trygve Berg, i en pressemelding.

Sorbwater gjennomførte like før årsskiftet den andre av to emisjoner i 2010 som totalt har gitt 22,5 millioner kroner i kassen.

Siste fra forsiden

Equinor har boret tørt nær Garantiana

Høyre i nord vil utsette Melkøya-elektrifisering

Aibel tildelt Symra-kontrakt verdt 700 millioner kroner

+

Gassen i Barentshavet er «innelåst» – nå ber han Gassco finne nøkkelen

Neste stopp, Tommeliten A

+

Kampen om norske havvind-lisenser – disse aktørene vil stå på søkerlisten

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger