Publisert 4. februar 2000

Sørco har inngått en kontrakt med IFS for selskapets Engineering Register for blant annet å håndtere EPCI-prosjekter. Kontrakten blir av IFS beskrevet som viktig.,

UKJENT VERDI: Anne Vandbakk hos IFS vil
ikke avsløre hvor stor kontrakten er. (Foto: IFS)

Sørco skal ta i bruk IFS Applications Engineering Register for å oppdatere og harmonisere selskapets IT-løsning for EPCI-prosjekter. Implementeringen av dette startet i januar og skal være ferdig i juni.

Viktig start
– Vi går ikke ut med verdien på denne kontrakten, men det er en viktig kontrakt som er en begynnelse på leveranse av EPCI-løsningen vår. Sørco har valgt vårt engineering-register, og prosjektet med å implementere dette registeret går fram til sommeren. Da har Sørco gitt signaler om at de vurderer å gå videre med vår løsning, forteller kommunikasjonssjef Anne Vandbakk i IFS til Oilinfo

Sørco er full av lovord overfor IFS.

– IFS er kjent i vår bransje som en erfaren leverandør som leverer bred engineeringsfunksjonalitet og standard integrasjonsverktøy, blant annet med et pre-konfigurert oppsett basert på NORSOK. Funksjonaliteten i IFS Engineering Register er omfattende og løsningen kan enkelt skaleres til å inkludere ytterligere EPCI funksjonalitet, som vi planlegger å implementere senere i 2009. Under salgsprosessen snakket vi med eksisterende kunder av IFS som alle har opplevd IFS som en kompetent partner med dyktige konsulenter og en løsning tilpasset vår bransje, sier Njål Selsvik, Vice President EPCI i Sørco i en pressemelding.

Fokusbransje
Vandbakk hos IFS er glad for at selskapet har sikret seg avtalen.

– Dette er en viktig kontrakt for oss her i Norge. Olje- og gassindustrien er en av våre fokusbransjer hvor vi har bygget opp mye bransjekunnskap og laget en løsning som er tilpasset bransjen. Det har vært viktig for oss å ta nye kunder i bransjen, og det har vi gjort de siste årene. I tillegg er Sørco spesielt interessant, siden de er helnorske og selvstendige, sier kommunikasjonssjef Anne Vandbakk i IFS.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger