Publisert 5. mars 2007

Storbritannia er dømt til fiasko i klimapolitikken, mener en gruppe uavhengige vitenskapsfolk. De spår at kuttene i CO2-utslipp som skulle vært oppnådd innen 2020, ikke lar seg nå før i 2050.,NTB

Regjeringens egne CO2-spådommer er alt for optimistiske, mener et ekspertutvalg som regjeringen selv har oppnevnt. Reduksjonene i utslipp av denne klimagassen innen 2020 kommer neppe opp i mer enn 12 til 17 prosent, sier ekspertene ifølge The Guardian.

De mener en hovedårsak til at de ærgjerrige målene ikke lar seg nå, er at den britiske klimapolitikken i for stor grad bygger på frivillige tiltak. Ekspertene ber regjeringen gjøre mer for å redusere Storbritannias avhengighet av olje – både som energi- og inntektskilde.

– Vi må se på hva det vil bety for Storbritannia om landet de neste 15 til 20 årene bygger opp en postoljeøkonomi. Det betyr at landet i mindre grad må være en uavhengig oljenasjon og i større grad en nasjon uavhengig av olje, mener miljøvernminister David Millibrand.

Miljøeksperten Mark Maslin ved University College London sier regjeringens CO2-politikk har riktig innretning og er forholdsvis gjennomtenkt. Problemet er at den bygger på frivillighet i en grad som gjør reglene vanskelige å håndheve, sier Maslin til The Guardian.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger