Spår overskudd på rigger

Publisert 10. september 2014

Fortsatt svekket marked for borerigger på norsk sokkel.,Utenom én måned på forsommeren 2015, vil det være balanse i etterspørselen eller overskudd på rigger på norsk sokkel. Dette viser nye tall fra Fearnley Offshore som riggselskapet Songa legger fram på Paretokonferansen i Oslo senere i dag.

Ifølge Fearnley er 26 mobile rigger operative med kontrakt på sokkelen i dag, hvilket er helt på linje med etterspørselen. Denne balansen i markedet vil vare ut februar neste år, mens det i mars og april når ytterligere én rigg vil ankomme sokkelen, men være i overskudd.

Først i mai 2015 er det en liten lysning å spore for riggeierne. I starten på sommersesongen 2015 vil etterspørselen vokse til 29 rigger, én mer enn det som vil være tilgjengelig, men dette blir kortvarig. Allerede i juni er markedet forventet å være i balanse igjen, med 28 rigger og tilsvarende mange kontrakter. Derfra og ut er markedet i beste fall usikkert, spår Fearnley, med et kontinuerlig overskudd på tilgjengelige rigger.

Først til sommeren 2016 kan etterspørselen igjen komme til å være i balanse eller overgå tilbudet, med et mulig behov for opptil 33 rigger.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger