Sparer penger på identiske rigger

Publisert 12. juni 2014

COSL Drilling Europe har tre rigger på norsk sokkel, og den fjerde i bestilling. – Vi kan i prinsippet lære opp folk på én rigg og overføre dem direkte til en annen, sier Lage Nordby i COSL.,Under Riggkonferansen i Stavanger torsdag forteller Lage Nordby, vice president operations i COSL Drilling Europe AS, at de også har hatt en enorm tilstrømning av søknader.

– Vi har 16.000 søknader i databasen vår. Stjeler vi disse folkene? Det er en grad av det. 55 prosent kommer fra borerigger rund omkring, mens 45 prosent kommer fra andre steder, sier han

– Vi satser på utvikling av folk. Erfaringen er at de folkene vi lærer opp selv blir gode.

Snittalderen til selskapet er 40 år, og gjennomsnittet er litt lavere offshore.

Fra tre til fire
Selskapet har tre rigger på norsk sokkel, og den fjerde i bestilling. «COSL Pioneer,» «COSL Innovator» og «COSL Promoter» er av samme design; GM 4000. Den fjerde riggen, «COSL Prospector», blir av design GG 5000.

– Fordelene med å ha like rigger er blant annet utstyr og personell. Vi kan i prinsippet lære opp folk på én rigg og overføre dem direkte til en annen. Vi har felles prosedyreverk, vi kan kjøre felles standarder for vedlikehold og vi kan måle performance og vedlikehold mot hverandre, sier han.

Dermed kan COSL se på hvordan leverandørene leverer fra den ene riggen til den andre.

– Vi måler hvordan det går på de ulike riggene, og ser for eksempel på hvorfor en rigg bruker mer penger enn andre. Så har vi det som går på koordinering, inspeksjoner og servicer som vi gjør.

– Å ha samme type utstyr er selvfølgelig en mulig kostnadsbesparelse for oss, for da trenger vi ikke å ha komplett pakke for alt på hver rigg. Vi har masse dyrt utstyr som ligger på Mongstad for å supplere disse riggene, sier han.

Han henvender seg salen, hvor det sitter flere leverandørselskap representert.

– Identiske rigger er en enorm mulighet for oss til å spare penger, og en mulighet for dere til å tjene penger. Her går det an å dra noen felles synergieffekter og bruke mye mindre kapasitet enn det som er vanlig. Riggene Innovator og Promoter ligger for eksempel ved siden av hverandre på Troll , sier han.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger