Sparte 100 millioner på å installere ventil-trær uten rigg
Pressemelding
21. mars 2021
Illustrasjon: Neptune
Sparte 100 millioner på å installere ventil-trær uten rigg
Pressemelding
21. mars 2021

Neptune installert fire ventil-trær (EHXT) for utbyggingsprosjektet Duva i Nordsjøen.

Mens konvensjonell installasjon av ventil-trær utføres med en borerigg, gjennomførte Neptune installasjonen ved hjelp av fartøyet Far Samson, operert av Solstad Offshore.

– Ved å benytte den nyeste tilgjengelige teknologien kombinert med nøye planlegging og godt samarbeid, fullførte vi en vellykket installasjon før tiden. Installasjonen fra fartøyet sparte oss for omtrent 20 dager med riggtid, noe som reduserte kostnader, tid og utslipp til miljø, sier Thor Løvoll, direktør for boring og brønn i Neptune Norge, ifølge en pressemelding.

20 dager med redusert riggtid tilsvarer omtrent 100 millioner kroner i besparelser for lisenspartnerne, ifølge meldingen.

Det er første gang Neptune installerer ventil-trær som en frittstående operasjon med et fartøy. Ventil-trærne ble satt ned på brønnhodene i løpet av en 18-timers periode, mens hele installasjonen og testing av undervannssystemet ble fullført innen åtte dager. Operasjonen ble utført i samarbeid med TechnipFMC, Ross Offshore, Solstad Offshore, Oceaneering, Fugro, IKM og Tigmek.

Deepsea Yantai, operert av Odfjell Drilling, skal fullføre de resterende delene av Duvas boreprogram i Q2/Q3 2021.