Publisert 4. februar 2000

øystein Stray Spetalens selskapet Standard Drilling skal hente inn penger for å finansiere byggingen av syv oppjekkbare rigger. Nå har selskapet fått det amerikanske oppkjøpsfondet Clearwater på laget.

Standard Drilling skal hente inn 1,8 milliarder dollar for å finansiere byggingen av syv oppjekkbare rigger hos Keppel-verftet i Singapore.

– Vi har gått igjennom en sjekkliste med fire punkter – som aller er i orden. Vi bygger ved et godt verft, har en design som alle kjenner, vi har nok penger til at finansieringen er i orden og at vi får riggene levert og et byggeteam som har gjort dette før. Derfor slår vi oss sammen med Clearwater og satser på dette, sier Stray Spetalen ifølge Dagens Næringsliv.

Spetalens pengeinnhenting er den siste i en lang rekke norske riggfinansieringer de siste månedene. En oversikt Dagens Næringsliv har laget viser at til sammen 24 milliarder kroner til ulike riggsatsinger er hentet inn.

Avisen trekker fram blant annet Aker Drilling og Seadrill-selskapet North Atlantic Drilling som de største aktørene.

– Vi er i en litt annen markedsnisje enn de fleste andre, sier Spetalen med henvisning til at både Aker og Seadrill fokuserer på dypt vann og værharde området.

– Av verdens oljeproduksjon er det 27 millioner fat som skjer offshore. Av dette kommer 21 millioner fra grunt vann, altså på dyp under 500 meter. Der er det hovedsakelig jackup-er som jobber. Dette er ikke noe vekstområde, men der oljeselskapene får cash med en gang, sier Stray Spetalen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger