Publisert 4. februar 2000

Spring Energy har kjøpt operatørskap i lisens 344 i nærheten av Statfjord i Nordsjøen. I tillegg har selskapet kjøpt eierandeler i to andre lisenser på norsk sokkel, alt sammen av Wintershall.

«Bredford Dolphin» borer for tiden på
prospektet Storkollen, som Spring Energy
nå har fått eierandel i. (Foto: BREDFORD)

Wintershall Norge har besluttet å selge flere av sine lisensandeler på norsk sokkel til selskapet. I lisens 344 hadde Wintershall operatøransvar med 70 prosent eierskap, mens Spring Energy var partner med en eierandel på 30 prosent. Nå har sistnevnte selskap økt eierandelen til totalt 65 prosent og har i tillegg overtatt operatøransvaret. Lisensen ligger i nærheten av Statfjord/Murchison. Det er første gang Spring Energy får operatørskap på norsk sokkel.

Samtidig selger Wintershall sine andeler i to andre lisenser til Spring Energy. I lisens 337 overtar Spring Energy hele Wintershalls andel på 20 prosent. For tiden har Det norske oljeselskap operatøransvar i lisensen, og selskapet har leid inn den halvt nedsenkbare riggen «Bredford Dolphin» til å bore på et prospekt i lisensen, som har fått navnet Storkollen.

Ifølge en pressemelding fra Spring Energy, regnes det med at resultatet av leteboring på Storkollen blir avklart i løpet av de nærmeste ukene. Om det gjøres funn her, kan det blir aktuelt å bygge ut funnet med en tie-back til enten Varg eller Grevling.
I lisens 375 har Petro-Canada Norge operatøransvar med 65 prosent eierskap. Her har Wintershall solgt fem av 20 prosent eierandel til Spring Energy, som dermed øker sin totale eierandel til 20 prosent.

Oljefunnet på Beta Brent ble meldt 11. januar i år, og operatørselskapet har til hensikt å bore en avgrensingsbrønn i løpet av 2010. Her var det den halvt nedsenkbare riggen «Songa Delta» som gjorde funn 15 kilometer nordvest for Snorrefeltet, nord i Nordsjøen. Størrelsen på funnet er anslått å være mellom sju og 40 millioner Sm3 olje, tilsvarende mellom 44 og 252 millioner fat.

Les også: Petro-Canada fant sort gull

– Denne handelen er i tråd med vår strategi om å bygge en attraktiv og balansert portefølje med lisenser på norsk sokkel. Avtalen gjør at Spring Energy har eierskap i 15 lete- og avgrensingsbrønner på norsk sokkel, hvorav åtte skal bores i år, sier Roar Tessem, administrerende direktør ved Spring Energy, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger