Publisert 4. februar 2000

Norske SPT Group har kjøpt alle aksjer i det Calgary-baserte Neotechnology Consultants. Nå ønsker selskapet å tilby en unik plattform av dynamisk flow simulator og kompetanse.

SPT Group er fra før kjent for sin multifase strømningssimulatorer kalt OLGA. Sammen skal de to selskapene tilby dynamisk software til olje- og gassystemer, fra design til operasjon.

– Selskapet skal tilby tettere integrering, nye produkter og den eneste kontinuerlig utviklede og støttede produktporteføljen som dekker simulering av multifase flow, integrerte operasjoner, boring, brønn, leveringssystemer og reservoaroptimalisering, skriver SPT i en melding.

– Med Neotech med på laget vil vi fortsette å forbedre simuleringen av arbeid for brukeren og muliggjøre integrerte simuleringer innen dette området som ingen andre gjør, sier administrerende direktør i SPT, Tom E. Mortensen.

– Vi ser på integreringen med SPT Group som en unik mulighet til å fortsette vårt sterke engasjement til å utvikle og levere kvalitetsverktøy som kundene forventer av oss. Dette vil styrke vår globale tilstedeværelse, sier Steven P. Smith i Neotech.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger