Spud på Titan

Publisert 3. mars 2014

RWE Dea Norge har startet boringen av avgrensningsbrønnen på Titan.,Brønnen ligger i Nordsjølisens PL 420 , og formålet er å avgrense Titan -funnet, hvor utvinnbare oljeekvivalenter foreløpig er beregnet til 12 millioner kubikkmeter. Dette er den første av to brønner selskapet skal bore på PL 420 i år, og RWE Dea Norge har kontrahert semien «Leiv Eiriksson» til boringen av brønn 35/9-11 S/A .

Det ble gjort et lovende funn på feltet i 2010. Kompleksiteten i reservoaret gjorde at ny 3D seismikk ble innsamlet i 2012, og deretter tolket før borebeslutning kunne tas. Nå er altså boringen igang.

Avgrensningsbrønnen ligger på et havdyp på 370 meter, og primærmålet er Brent-gruppen, ca. 3770 meter under havoverflaten, og sekundærmål er Heather- og Cookformasjonene. Operasjonene og er estimert å ta mellom 60 og 120 dager, avhengig av resultat.

– Alt ligger til rette for en god gjennomføring og forhåpentligvis gode resultater, sier Hugo Sandal, administrerende direktør i RWE Dea Norge.

– Vi påviste olje- og gassforekomster i dette prospektet i 2010, og det vil bli spennende å undersøke funnets utstrekning. Vi har opparbeidet en god geologisk forståelse av dette spennende området i Nordsjøen, som er et av våre kjerneområder.

Titan er lokalisert 16 kilometer vest for Gjøa-feltet i Nordsjøen. I 2010 gjorde RWE Dea Norge funn av både olje og gass i brønn 35/9-6 S, med en 435 meter kolonne i Heather-formasjonen, Brent-gruppen, Drake-formasjonen og Cook-formasjonen.

Lisenshavere på Titan er RWE Dea Norge (operatør) med 30 prosent eierandel, Statoil Petroleum AS med 40 prosent og Idemitsu Petroleum Norge AS med 30 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger