Spuder Wisting i mai

Publisert 14. februar 2013

OMV Norge skal bore to letebrønner på Wisting i Barentshavet, med planlagt borestart tidligst i mai i år.,Leteboringen på Wisting i lisens 537 hadde egentlig planalgt oppstart 1. april i fjor, men det ble utsatt da de ikke fikk tilgang på den avtalte riggen, «Transocean Barents».

Nå har operatøren funnet ny rigg, «Leiv Eiriksson», og planlegger borestart på Wisting tidligst 1. mai i år.

Wistingprosjektet består av fire mulige reservoarsoner, som skal undersøkes ved boring av to brønner.

Den første brønnen, 7324/8-1 Wisting Central , skal kun teste Realgrunnensubgruppen (Stø-, Nordmela-, Tubåen-, Fruholmenformasjonene), for så å avslutte brønnen like etter å ha boret inn i Snaddformasjonen.

Deretter skal brønn nummer to, 7324/7-1 Wisting Alternative , bores cirka fem kilometer lenger nordvest. Hovedformålet med denne brønnen er å undersøke Kobbeformasjonen av nedre trias alder. På veien ned til det primære reservoarmålet, vil også brønnen bores gjennom og teste prospektiviteten i både øvre og midte del av Snaddformasjonen, som er det sekunære reservoarmålet.

Prospektet er lokalisert cirka 256 kilometer nord-nordvest for Nordkapp og 195 kilometer sørøst for Bjørnøya. Vanndypet på lokasjonen varierer fra 392 meter til 402 meter.

Varigheten på operasjonen er estimert til 65 dager ved tørt hull i begge brønnene og 75 dager ved funn. Sannsynlig hydrokarbonforekomst er olje, men mulig forekomst av gass kan ifølge operatøren ikke utelukkes.

OMV er operatør i PL 537 (25 prosent) og partnere i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger