Publisert 4. februar 2000

Stadig økende kostnader vil ha dramatisk innvirkning på leting og produksjon i Nordsjøen, til tross for høye oljepriser.,Det er ledere innen oljeindustrien på britisk side av Nordsjøen som nå selv varsler om en kostnadsspiral ute av kontroll.

Det ble i fjor brukt rundt tolv milliarder britiske pund, eller i overkant av 120 milliarder kroner, på britisk sokkel. Likevel gikk de totale kostnadene brukt på utvikling av nye funn ned med en milliard pund, til rundt 4,9 milliarder.

Ifølge Malcolm Webb, som er leder for bransjens handelsorganisasjon Oil & Gas UK, fortsetter industrien å investere tungt, men de økte kostnadene fører til lavere kapitaleffektivitet. Dette advarer han kan fører til at den britiske oljeindustrien blir mindre konkurransedyktig globalt, ifølge The Scotsman.

Kostnadsinflasjonen er, ifølge en studie gjort av Oil & Gas UK, på rundt 15 til 20 prosent i året, og nye investeringer på den britiske sokkelen er rundt 65 prosent mindre effektive enn de var for fem år siden.

I 2003 ble det investert 3,4 milliarder pund på å utvikle nye funn, noe som gav reserver på 1,3 milliarder fat. I 2007 fikk man bare 600 millioner fat ut av de 4,9 milliardene som ble investert.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger