Publisert 4. februar 2000

Nye problemer i nok et kjøletårn har igjen ført til en fullstendig stans i LNG-produksjonen på StatoilHydros Melkøya-anlegg. – Dette må vi regne med, sier selskapet.

Stansen skjedde tirsdag før påske, og årsaken er nok en gang en lekkasje i kjølevannssystemet til en av varmevekslerne. Denne gang, som første gang, er det usikkert hvor lang tid det vil ta å starte opp igjen, melder Finnmark Dagblad.

– årsaken til produksjonsstansen ligner problemene vi hadde på Melkøya i november i fjor, men ikke i den samme kjøleenheten, sier informasjonssjef Sverre Kojedal til Finnmark Dagblad. Samtidig sier han at erfaringene StatoilHydro gjorde ved forrige produksjonsstans sannsynligvis vil gjøre både problemsøking og reparasjoner lettere.

– Dette hører til blant de problemer man må regne med i en startfase for et så komplisert anlegg, sier Kojedal til Finnmark Dagblad. Forrige gang anlegget ble stanset var i november 2007, og da måtte nesten hele kjøletårnet plukkes i småbiter for å finne feilen.

Denne uken brakte derimot også en positiv nyhet for StatoilHydro, da den første LNG-lasten fra Melkøya seilte inn i japanske havner. Japan er et energifattig land, og er derfor et attraktivt marked for eksportert energi.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger