Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro skal gjennomføre 21 planlagte produksjonsstanser på norsk sokkel i løpet av sommeren. Flere anlegg skal inspiseres og vedlikeholdes, i tillegg til at en del også skal oppgraderes.

Antallet revisjonsstanser er lavere i år enn i fjor, men årets nedstengninger blir større. I fjor gjennomførte StatoilHydro 26 stanser i Norge, og det gikk med totalt 270.000 arbeidstimer. I år vil det derimot gå med hele 313.000 arbeidstimer offshore.

Alle revisjonene skal utføres før 2. oktober, og den første installasjonen ut var Statfjord B, som ble stengt ned 2. april. Av andre store nedstenginger skal Oseberg stenges ned i juni, der skal fakkelsystemet på feltsenteret repareres samt deler av lavtrykksprosjektet skal gjennomføres. På Snorre A skal en utføre oppgraderinger som utvider kapasiteten, og på Troll A skal det gjøres forberedelser til ny gassledning til Kollsnes i tillegg til utvidelse av boligkvarter.

I går ble også Snøhvit-anlegget på Melkøya stengt ned. Til høsten skal fire av syv sjøvannsvarmevekslere skiftes ut, og fram til den tid må produksjonen stoppes for inspeksjon av varmevekslerne, melder StatoilHydro i en pressemelding.

Til sammen vil sommerens revisjonsstanser påvirke 22 plattformer og anlegg: Oseberg, Statfjord, Gullfaks, Snorre, Troll, Kvitebjørn, Visund, Sleipner, Grane, Huldra, Veslefrikk, Brage, Heimdal, Volve, Glitne, Snøhvit, Norne, åsgard, Kristin, Njord, Sture og Kårstø.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger