Publisert 16. februar 2007

Petroleumstilsynet ga onsdag Talisman pålegg om å stanse ulovlige dagpendlinger med helikopter til Varg-feltet.

Talisman måtte onsdag stanse dagpendling med helikopter til Vargfeltet i Nordsjøen etter pålegg fra Petroleumstilsynet, melder Aftenbladet.

Talisman Energy Norge hadde først avvist en henstilling fra fagforbundet Industri Energi om å innstille transporten.

Shuttelflyging med helikopter er i strid med intensjonene i regelverket. Det er en kjensgjerning at flygingene både er belastende for mange passasjerer og at faren for ulykker øker med antall flyturer.

Talskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet sier til avisen at tilsynet denne uken fikk en såkalt bekymringsmelding om saken.

Anda opplyser at tilsynet på forhånd ikke var klar over omfanget av transporten. Talisman hadde ikke gjort kjent at det var snakk om en hel rekke med flyginger. Selskapet hadde heller ikke foretatt seg noe for å begrense omfanget ved å la folkene overnatte på boreskipet «Petrojarl» eller Varg-skipet i stedet for å bli fraktet til og fra Sola. Som begrunnelse brukte selskapet vanskelige landingsforhold på skipet på grunn av bølgebevegelser.

Talisman ble straks pålagt å stanse de daglige turene, skriver avisen.

Skuffet over Talisman
– I Industri Energi er vi skikkelig skuffet over reaksjonen til Talisman. Oljeselskapet nektet å høre på vår henvendelse om å slutte med dagpendling av vedlikeholdsarbeidere mellom Stavanger lufthavn, Sola, og en ubemannet installasjon på Varg-feltet i Nordsjøen, opplyser spesialrådgiver og HMS-ansvarlig Ketil Karlsen i Industri Energi, til Aftenbladet.

Fagforbundet brakte saken inn for Petroleumstilsynet. Tilsynsmyndighetene påla onsdag Talisman å stanse flygingene med umiddelbar virkning.

– Jeg er glad for at Petroleumstilsynet tok vår henvendelse på alvor i motsetning til Talisman, sier spesialrådgiver Karlsen.

Informasjonssjef Andreas Middelthon i Talisman Energy Norge sier det er uenighet om helikopterflygingene er planlagt pendling eller ikke. Han vedgår at flyturer til land er en uheldig praksis.

– I Talisman er vi glad for å bli innkalt til Petroleumstilsynet. Da skal vi presentere vårt syn på saken, sier Middelthon til avisen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger