Står ved Veidnes

Publisert 18. mars 2014

Statoil fastholder fremdeles at oljen fra Johan Castberg skal føres i land på Veidnes ved Honningsvåg.,Dette opplyste Statoils kommunikasjonsleder Marit Hansen under årsmøtet til leverandørnettverket Petro Arctic i Hammerfest mandag, melder Finnmark Dagblad.

Statoils jakt på tilleggsressurser til den utsatte Johan Castberg –utbyggingen i Barentshavet, tidligere kjent som Skrugard/Havis, har som kjent så langt vært en skuffelse, og siste håp er nå Drivis-prospektet. Hansen fremholdt overfor årsmøtet at borekampanjen likevel ikke har vært verdiløs.

– De har gitt oss verdifull informasjon og god områdekunnskap. Så er det også funnet gass og litt olje, sa hun.

Operatøren leter nå med lys og lykt etter mulige kostnadsbesparende tiltak, bl.a. redusert antall produksjonsbrønner, og er i dialog med andre lisenser i området om potensielle fellesløsninger for infrastrukturer, i den grad de kan gjøre prosjektene mer robuste.

Konseptvalget for Castberg skal etter planen gjøres i juni i år, og det vil da bli endelig besluttet om det blir ilandføring eller en løsning med en FPSO (floating production, storage and offloading vessel) og bøyelasting på feltet. Deretter vil et valg av lokaliseringssted for driftsorganisasjonen for Johan Castberg følge i løpet av høsten, og fire aktuelle steder, Alta, Hammerfest, Tromsø og Harstad, vurderes.

Investeringsbeslutningen tas i løpet av 2015.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger