Starter boringen på Prirazlomnoye

Publisert 8. august 2013

Plattformen ferdig etter elleve år.,Gazproms datterselskap Sevmorneftegaz er klar til å starte boringen på Prirazlomnoye -feltet i Pechorasjøen offshore Varandey i oktober, melder Barentsobserver .

Dette betyr at aktivitetene på Russlands første offshoreutbygging på arktisk sokkel endelig er et faktum, elleve år etter at operatøren kjøpte den utrangerte ”Hutton TLP”-plattformen og startet arbeidet med å oppgradere den for helårsboring i istykkelser på opptil 1,7 meter, blant annet med issikkert skrog. Det er det tidligere militærverftet Sevmash i Severodvinsk som har stått for ombyggingen for de ekstreme forholdene: Feltet er isfritt bare 110 dager i året, har en gjennomsnittlig lufttemperatur på – 4 grader, og vintertemperaturer på ned mot – 50. Plattformen har en designtid på 50 år.

Prirazlomnoyefeltet ligger på rundt tyve meters vanndyp og inneholder rundt 610 millioner fat olje. Disse skal produseres gjennom 19 produksjonsbrønner, kombinert med 16 vanninjeksjonsbrønner – og fem i reserve. Alle brønner skal bores gjennom plattformens (Prirazlomnaya) integrerte boreanlegg, og injeksjonstrykket vil være så høyt at det er på grensen til fracking.

På det meste vil plattformen produsere opptil 161,000 fat olje per dag, som vil bli lagret på plattformen og eksportert via isbrytende shutteltankere til lagertankeren ”Belokamenka” i Kolabukten.

Investeringene i feltet skal være på USD 800 millioner.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger