Publisert 22. mai 2006

En ny forening for utvikling av leverandørindustrien i Murmansk er under etablering.

Av: Alex Khrol

Gregorij Straty.(Foto: Alex
Khrol)

Foreningen får navnet ”Murmanshelf”, og er et samarbeid mellom fylkets industri- og transportadministrasjon, det lokale handelskammeret og industriforbundet.

Murmanshelf blir sponset av Statoil, som på denne måten oppfyller intensjonsavtalen de undertegnet med Murmansk fylke i august i fjor.

Foreningen vil øke kompetansen blant regionale selskaper som ønsker å levere varer og tjenester til petroleumsindustrien. Hovedsaken er å få på plass et nettverk for mulige leverandører til det planlagte LNG-anlegget tilknyttet Shtokman.

Ifølge Gregorij Straty, Murmanshelfs leder, har rundt 40 selskaper meldt sin interesse for sammenslutningen, selv om ingen foreløpig har meldt seg inn.

Ideen til foreningen kommer fra den norske erfaringen med Snøhvit-utbyggingen, sier lederen for industri-og utbyggingsdivisjonen i Murmansk fylke til Petromagasinet. Russiske myndigheter er overrasket over at lokale nordnorske selskaper står bak en så stor andel av tjenestene til Snøhvit-utbyggingen.

Representanter for Snøhvit-nettverket har arbeidet tett med russerne med å få på plass Murmanshelf, som planlegger flere seminarer om tema som angår petroleumsindustrien i området.

Statoil kommer ifølge Henrik Carlsen, direktør for selskapets satsing i Barentshavet, til å finansiere flere prosjekter i kjølvannet av avtalen med Murmansk. Selskapet har satt av fire millioner dollar til miljøprosjekter i området, i tillegg til opplæring og utdanning av leverandører.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger