Starter mekling på Landbaseavtalen

Publisert 19. juni 2014

Torsdag møter Norsk olje og gass Industri Energi hos Riksmekleren.,– Urimelig høye krav til tillegg for skift- og helligdagsjobbing gjorde at vi ikke klarte å finne en løsning i forhandlingene med Industri Energi på Landbaseavtalen, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

I dag møter Norsk olje og gass Industri Energi hos Riksmekleren. Det er satt av to dager til mekling, meklingsfristen er klokken 24.00 natt til lørdag 21. juni.

– Dersom vi ikke skal bidra til å svekke norsk konkurranseevne, har vi en plikt til å ta hensyn til rammen som ble satt i frontfaget. Nå håper vi at vi gjennom mekling kan finne en løsning, sier Hodneland.

Produksjonen vil ikke bli berørt
Ved en eventuell streik blir 26 ansatte på Polarbase og 149 ansatte ved Mongstadbase tatt ut i streik. Det er ingenting som tyder på at produksjon av olje og gass vil blir berørt av en eventuell streik.

Norsk olje og gass representerer arbeidsgiversiden i forhandlingene. Industri Energi representer om lag 1000 ansatte i følgende bedrifter: KCA Deutag Drilling Norge AS, Asco Norge AS, NorSea AS, Coast Center Base AS, Vestbase AS, Polarbase AS, Mongstadbase AS, Helgelandsbase AS og Saga Fjordbase AS.

Les også:

Landbaseoppgjøret går til mekling

– Kan bli krevende forhandlinger

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger