Publisert 5. september 2006

Tirsdag overleveres Ormen Lange-organisasjonens administrasjonsbygg på Nyhamna i Aukra kommune fra utbyggingsoperatør Norsk Hydro til A/S Norske Shell, som blir feltets driftsoperatør fra oktober neste år.,Shell melder at selskapet overtar det nye administrasjons- og kontrollbygget under en offisiell seremoni på Nyhamna 5. september.

Om lag 60 personer kommer til å ha sin arbeidsplass i det 7500 kvadratmeter store administrasjonsbygget, som omfatter et sentralt kontrollrom, et laboratorium der kvaliteten på gassen vil bli målt, og en beredskapsstasjon med brannbil og ambulanse.

Når Shell overtar driften av anlegget, vil hele Ormen Langes produksjon av gass og kondensat bli overvåket fra dette bygget, støttet av Shells driftsavdeling i Kristiansund.

Målet er å produsere den første gassen i oktober 2007. For øyeblikket jobber 3000 personer med gassanlegget på Nyhamna, mens hele 18 offshorefartøyer tar seg av anleggene på havbunnen.

Shells team for havbunn og brønn vil ferdigstille de første brønnene ved bruk av boreskipet West Navigator, som kan operere på dypt vann. Kompletteringene med 9 5/8” rør er ny dypvannsrekord, og 8 brønner skal etter planen dekke omkring 20% av den britiske etterspørselen etter gass.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger